Något som vi alla råkar ut för ibland är att vi måste ringa supportsamtal eller ha någon annan typ av kontakt med ett företag.

Något som många glömmer att göra är ofta att ta namnet på den de pratar med, jag personligen försöker alltid att ta namnet och registrerar det sedan i mitt CRM under lämplig plats.

Varför skall jag ta namnet?

Vi är alla människor, och det är även de som arbetar på supporten. de har olika kompetenser och servicevilja och de som tjänar mest på att ni tar namnet är bolaget ni ringer till och ni själva.

Dom punkter jag tar upp här är baserade på min egen erfarenhet och är inte på något sätt vetenskapligt bevisade, men testa nästa gång så märker ni skillnad.

  • Jag får ofta bättre support när de vet att jag skrivit upp deras namn. Detta är egentligen logiskt, vi blir båda medvetna om att det är en människa på andra sidan tråden och skulle de säga något dumt eller felaktigt så har man deras namn för framtida kontakter med bolaget.
  • Man har ett svar på frågan "Vem pratade du med då?" Ofta vid återkommande kontakt med bolaget kan man få just den frågan, det kan vara ett löfte som inte hållits eller någon regel som inte stämmer eller egentligen vad som helst. saken är den att om du underlättar för dem att hjälpa dig om du har namn och datum, dessutom så har du lite mer kött på benen i en konfliktsituation.
  • Du får automatiskt ett track record på hur bra de har skött sig. I och med att du sparat allt som har sagts, vilka du har pratat med och tidpunkter kan du enkelt utvärdera hur bra tjänsten är egentligen. hur ofta ringer jag supporten?, hur ofta får jag svar? tjänar jag på att betala mer / minde för detta? Ja frågorna som är viktiga för er är oändliga.
  • Du kan bidra till att din leverantör blir bättre. Ja, vi vet alla att den som jobbar på supporten representerar i det ögonblicket sitt bolag och säger de massa dumheter så skadar det deras arbetsgivare och kan leda till kundtapp. Om däremot supporten är bra, ger det en positiv bild av bolaget rekommendationer och fler nöjda kunder, därför är det viktigt för bolaget att veta att deras support är bra, det kan skada hela bolaget markant idag annars.

Ja, dessa är väl de mest uppenbara skjälen till att ta namnet, kan säkert komma på många fler fast de kanske ni kan bidra med i kommentarer ;- )

Poängen är enkel det är en stor fördel att veta namnet på den man pratar med och ofta får man både bättre kontakt och support om motparten vet att du tagit deras namn.

Registrera namn och datum, samt en enkel sammanfattning av samtalet, på så sätt kan man alltid enkelt följa upp samtalet senare.

 

Det var allt för denna gång.

/C