Läste en artikel i DN's webbupplaga om att en 15-årig flicka skall få böta 36.000 plus ungdomsvårdsskola för falsk angivelse, och detta kan ses som ett hårt straff, men man får inte glömma offret i detta drama.

Jag vet att falsk angivelse är vanligare än vad man tror och jag har en nära vän som råkade ut för detta för c:a 6 - 7 år sedan av  sin före detta flickvän.

Han fick gå igenom ett helvete, men samtidigt så är det skammen man får ta hos alla gemensamma bekanta när någon ljuger om en på detta sätt även för vännerna "för att få stöd".
Familjerna och vännerna man haft ett förtroende för är helt bortblåsta och det ända de ser i den anklagade är ett monster.

Min vän är fortfarande singel då han inte kan lita på en kvinna igen, efter flera års förhållande och förtroende kommer det en sådan anmälan och lögn, bara som hämnd för att han skulle lämna henne.

Satt och pratade förtroligt med han för ett par dagar sen då han var riktigt skitdeppig för att han förlorat det han tror kunde vart hans livs stora kärlek p.g.a att han inte kunnat lita på henne eller ge sig själv till henne pga det svek han fick genomgå från någon han verkligen litade på.
Såren inom honom är fortfarande stora.

Jag vet att tjejen i dramat har ett gott liv nu, träffat någon, skaffat flera barn och är lycklig, men min vän straffas fortfarande för något han aldrig gjorde, 6 - 7 år efter händelsen.

Nu är det så att både jag och min vän hatar våldtäcktsmän, och anser att de skall .........
Kommer ihåg en gång när vi var unga och vi avbröt en våldtäckt i gamla stan under vattenfestivalen ....

men hur som helst, det saknades teknisk bevisning och vittnen så fallet lades ner, men den emotionella skadan hos den anklagade lever än idag.

Läste en riktigt vettig blogpost i ämnet som jag rekommenderar alla att läsa.

Vad gäller straffet för tjejen i dn artikeln... vet inte, man kan inte mäta ett sådant lidande i pengar, samma gäller för riktiga våldtäcktsoffer.

Jag vet inte, jag har inga vettiga svar, bara frågor.
Jag tror att tjejerna som gör dessa saker måste lära sig att inse, vilken skada de ställer till med, hur allvarlig en sådan anklagelse egentligen är.

Nej nu har jag rotat nog i ämnet och skall dra ö handla lite mat.

/Cristian