Nu var det ett tag sen jag skrev något i Bloggen, jag har haft väldigt mycket att stå i så bloggandet har fått hamna lite i skymundan.

Dock så uppdaterade jag min utvecklingsserver i fredags till senaste versionen av PHP (php5.4.3) och då slutade mitt test Vtiger att fungera.

Detta har att göra med att Vtiger fortsatt att använda sig av gammal kodstandard och delar av det  som är markerat som "obselete" i php5.3 har helt enkelt tagits bort i php 5.4

Så, jag har grävt ner mig en del i serverloggorna och har lyckats reda ut de värsta buggarna.

Jag har även tagit mitt ansvar och rapporterat mina ändringar "upstream" så att de kanske implementeras i nästa version.

Jag har fortfarande en del buggjagandes att göra, men de msta kritiska problemen verkar vara kopplade till hur Vtiger hanterar sessioner.

Persoligen tycker jag att det är rätt synd att en så pass bra open source mjukvara bygger på en rätt slarvig kodstandard.

Dock är Vtiger ett fantastiskt verktyg, och jag kan bara hoppas på att mina ändringar kommer att antas och ännu viktigare, att teamet bakom Vtiger börjar inse att det krävs stora förändringar i kodbasen för att göra sustemet enklare att felsöka samt skriva plug ins till, utan att röra core - koden.

Kanske är VtLib ett steg i rätt riktning?

Återkommer mer om det senare när jag hunnit titta närmare på det.