Förord:

Jag har nu haft denna blogg i många år och inte riktigt vetat vad man skall våga skriva.
Jag har behandlat ämnen som jag är intresserad av, allt från datateknik, internetmarknadsföring och även behandlat politik i vissa tillfällen, särskilt när det handlat om Internetrelaterade frågor.

Nu är det så att jag har vart försiktig med att skriva om politik, då åsiktskorridoren i Sverige har vart sjukt trång, och jag har alltid vart allt annat än politiskt korrekt.
Jag tror på det fria ordet och jag anser att det är viktigt att alla åsikter får komma fram, hur korkade eller stötande de än må vara.
Kan vi inte föra en öppen diskussion så utan risker så lever vi inte i en demokrati!
Tyvärr lever vi i ett land med en väldigt ensidig rapportering och ett väldigt hårt klimat emot oliktänkande.
Detta resulterar till att många har en offentlig, rumsren åsikt, men när ingen ser på, hemma i stugan så tänker de något helt annat.

Jag tänker nu riskera allt och våga öppna käften offentligt, dels för att försvara den rätten som människor dör för i många länder, som vi i Sverige sakta men säkert ger bort (yttrandefriheten och demokratin), men även för att skapa debatt och kanske få influenser av andra, jag tror att det är viktigt att ta till sig även av meningsmotståndares åsikter, och då kan man komma överens.
Jag skriver en hel del på olika grupper på Facebook, och läser mycket om vad andra skriver, men jag märker att jag vill ha de långa texterna och de intressanta diskussionerna mer tillgängliga för mig, och därför kommer jag att kasta upp en del här på min blogg.
Jag kommer i en annan post att berätta mer om min grundinställning då denna kommer att behandla lite om återvändande Jihadister.

 

Och nu till saken:

Det har under en längre tid var debatt i Sverige om hur vi skall behandla hemvändande personer som vart nere och krigat för IS.
Det råder delade meningar, och många är väldigt arga över hur detta har behandlats i Örebro.

Och i uppdrag gransknings program då de intervjuade ”Adam” bekräftades att en Jihadist kan komma till Sverige, få sjukvård och sedan återvända till kriget för att begå fler krigsbrott, och lyssnar man ordentligt (c:a 45 min in i videon) så varnar ”Adam” Sverige för att sätta hårdare tag mot Jihadister, för att det kan få konsekvenser.

I Stockholms stads strategi mot våldsbejakande extremism kan vi läsa att det är av yttersta vikt att förhindra stigmatisering av återvändande krigare och att åtgärder skall tas med ”inkluderande insatser”, jobbtorg, arbetsförmedlingen och bostadsbolag för att se till att detta efterföljs vilket i praktiken kan innebära förtur till jobb och förtur till bostäder.

I planen nämns även att dessa individer skall få både fysisk och psykisk sjukvård så de kan bearbeta sina skador de har fått under sina stridigheter och medans de begått brott mot mänskligheten utomlands.

Denna plan har fått kraftig kritik från många håll, dels för att det ger en signalpolitik om att man premieras om man åker och strider för IS.

Annan kritik är att man kan uppleva att dessa personer, som mördat och våldtagit premieras med jobb och bostad i Stockholm, medans laglydiga, driftiga ungdomar antingen måste köpa en dyr bostadsrätt eller bo hemma alternativt dela lägenhet med många andra unga som inte kan flytta hemifrån, eller få jobb.

Jag har reagerat starkt på detta mycket för att man premierar ett icke önskvärt beteende och som alla vet (likt Pavlovs hundar) så uppmuntrar positiv respons (mat, bostad, jobb) ett visst beteende.

Som jag ser det så stödjer Sverige aktivt Islamska Staten igenom denna typ av åtgärder och spottar samtidigt alla som flytt från Islamistisk extremism rätt i ansiktet, och jag vill inte betala skatt eller vara del av ett samhälle som stödjer IS på detta sätt, för att igenom att betala skatt för detta så får jag oskyldiga människors (kristna, och moderata muslimers) blod på mina händer, och indirekt hjälper jag dessa krigare att återvända för att kunna begå nya krigsbrott.
Jag anser inte att dessa krigare skall kunna begå krigsbrott, komma hit, få sjukvård för sina krigsskador, vila upp sig och sedan åka tillbaks för att fortsätta begå folkmord.
Jag mår fysiskt illa av blotta tanken på att mina hårt förvärvade skattepengar stödjer detta…..

Frågor och svar:

Jag hade en diskussion över Facebook med en gammal bekant, vi kallar henne (NN i denna publikation, jag kommer även att lägga mina svar direkt efter frågorna för läsbarhetens skull) över detta, en turkisk invandrartjej som kallar sig feminist som jag får mycket utbyte utav att hjärnbrottas med.
Även om vi sällan är överens så ger dessa diskussioner mig perspektiv och lite att tänka över.
Kommer att posta en del av diskussionen här, då det gav mig en möjlighet att reflektera och utveckla en del om denna fråga.

Konversationen:

Jag: jag anser att åker man till ett annat land för att kriga och begå krigsbrott har man förverkat sin rätt att vara kvar i landet.
Det finns ingen anledning till att dessa människor skall kosta oss pengar (resurser) för brott de begått utanför.
Det är pengar vi kan använda för pensionärer, skolan, hemlösa och behövande här hemma.
Kommer de till våra fängelser får de en plattform för att sprida sin ideologi vidare med, så jag ser det som en icke lösning.

Låter hårt, men garanterat effektivt.
Vet Jihadister att vi inte accepterar att de åker ner och mördar och våldtar, och får de ordentliga konsekvenser av det så kanske de tänker efter en extra gång innan de låter sig radikaliseras.

Sen kan de vara födda här hur mycket de vill, för mig spelar det ingen roll.
Att vara medborgare innebär inte bara rättigheter, utan även skyldigheter som att se efter Nationens bästa och dess habitanter (både inhemska och invandrade).

I min bok har dessa personer förverkat sitt människovärde och det finns ingen som helst anledning att vi skall betala för att de skall straffas, landsförvisning får vara deras straff, samt att det är bättre ur en säkerhetssynpunkt då man minskar antalet potentiella tränade terrorister i landet.

Förutom detta så är det fel att låta folk som flytt från radikala Islam att utsättas för samma människor som de flydde ifrån där de befinner sig i exil.

Det är som att låta ett offer och gärningsmannen få dela cell i ett fängelse..

(Vet att jag kommer att få på pälsen nu av dig NN..)

Vill vi att det skall bli på detta vis på flera ställen?
Det är det som den s.k återanpassningen kommer att resultera i
https://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/okade-spanningar-i-orebro

NN: låt oss praktisera allt ovan :)

Jag: För det första NN så ser jag just Jihadismen som högförräderi (landsförräderi).
Islamska staten vill införa Sharia globalt, och i förlängningen även mot Sverige.
De existerande lagarna kan man alltid ändra på.
Det går bra för IS just nu, och med den pågående radikaliseringen kan detta mycket väl vara grunden för WW3.
Jag tycker att det är dags för Sverige att tydligt markera sina intentioner, skall vi hjälpa de kristna, judarna och de moderata muslimerna i Mellanöstern eller skall vi stödja IS?
Och jag är för att stödja jihadisternas familjer, men jihadisterna själva måste motarbetas,

Med detta i åtanke svarar jag på dina punkter.

1. Även etniska svenskar åker utomlands och för krig som privat person, vad gör vi av dom? De bör vara lika inför lagen annars sker en diskriminering.

Svar: Lagen om landsförvisning var aktuell fram till 1868, den gällde medborgare, således ej diskriminerande, den skulle kunna återinföras.
Alternativet är att fängsla medborgare med livstid, och utvisa icke medborgare, att vara medborgare ger trotts allt både privilegier och skyldigheter,

2. Det finns redan lagar och ramar för invandrare som begår brott som överskrider 2 års fängelse (inte hundra på om det är just 2 år) de blir utvisade! Däremot finns det undantag ett exempel är om man har barn i Sverige - då man utgår fr barnens bästa och rätt till sin förälder även om den är kriminell.

Svar: De flesta som åker har inga barn, och i det fallet som de har barn, skall barnet tas omhand om av resterande familj (med statligt stöd) eller av staten, barnet riskerar ändå att bli faderlöst med tanke på vad som händer i krig, sen får man ställa sig frågan, är verkligen en person som åker ner och krigar för en organisation som systematiskt mördar barn, våldtar kvinnor, och halshugger alla som inte tycker som dom den bästa fadersfiguren?
Jag pratar om högförräderi och inga två år, de skall helt enkelt inte komma in i landet igen.
Om en förälder är medveten om detta när den åker, då har de tagit ett medvetet val om att avsäga sig sitt föräldraskap.

3. Om man talar om att ta medborgaskapet fr de som åker ner och kommer tillbaka begår vi själva ett brott anser jag då detta inte skulle gälla etniska svenskar...då gör vi alltså en skillnad på etniska svenskar och svenska medborgare fr annat land...diskriminering.

Svar: Se svar på fråga 1, landsförvisning gäller både medborgare och icke medborgare..
Sen när det gäller medborgarskap, jag tycker att man skall få svära en ed och genomgå ett prov, språkligt och historiskt för att få gå med i klubben Svensk medborgare. De har just det systemet i bl.a. USA.
Man kan gott leva i Sverige utan medborgarskap, utan diskriminering.
Att bli medborgare ser jag som ett åtagande, man åtar sig att jobba för nationens bästa och dess medborgare (etniska som icke etniska svenska medborgare), och detta skall vara ett medvetet val, ingen skall bli medborgare per automatik då det medför skyldigheter att vara medborgare.
Och ja, en nation skall se till sina egna medborgare i första hand, ingen diskriminering där, vill någon bli medborgare, lär dig språket och lär dig om det kulturella arvet (men man skall inte behöva avsäga sig sitt eget.)

4. Alla kriminella kostar oss pengar och varför ska dessa brott särskiljas? Igen diskriminering.

Svar: Jag ser att kriga för IS som högförräderi, då det i förlängningen utgör en fara för nationens säkerhet.
Och för högförräderi skall landsförvisning gälla, oavsett svensk eller inte.. det är i alla fall vad jag anser.

5. Det finns ideologier som sprider sig i våra fängelser konstant. Varför är denna ideologi farligare än pedofili? Droger och lagning? Bedrägeri etc. Argumenten håller inte!

Svar: Argumenten håller då just denna ideologi har en vansinnigt imperialistisk syn, fred kan endast komma när hela världen lever under Sharia..
Enligt de bokstavstroende så får Bokens folk (ättlingar av Abraham) leva under dhimmi, dvs. skydd (eller det skydd som deras kalif erbjuder dom), så alla icke muslimer (kanske även moderata muslimer?) blir andra klassens medborgare som får behandlas hur som helst av alla rättroende, detta är diskriminering om något.
Sen kommer frågan, hur skall man tolka Abrahamiskt ursprung?
Svenskar, Asiater, Afrikaner, Nord/syd central amerikaner härstammar per definition inte från Abraham och enligt de bostadstroende skall alla som inte tillhör bokens folk avlivas på plats..
Du kan på allvar inte jämföra spridandet av droger med spridandet av en ideologi som förespråkar folkmord?
Och måste jag "diskriminera" några få för att skydda stora massan, ja då är valet enkelt för mig.. och f.ö. jag ser det inte som diskriminering då jag även vill landsförvisa Svenskar som strider för IS.

6. Hittils har hårda metoder i lagtext aldrig gett bra resultat, trots dödsstraff finns det folk som begår brott...exempel på detta är USA. Fel väg och gå om du frågar mig. Folk är pedofiler trots en extrem förakt mot dessa handlingar även i Sverige.

Svar: Jag förespråkar rehabilitering av övriga brott i stort, då straff ofta handlar om hämnd, och jag anser att hämnd är fel.
Men i detta fall pratar vi om rikets säkerhet och om krafter som vill förslava oss alla och avskaffa vår frihet, att landsförvisa dessa individer är självförsvar och inte hämnd, skulle jag vara vendistiskt lagd skulle jag logiskt sett förespråkat dödsstraff eller tortyr (öga för öga, tand för tand), men så är det inte, jag försöker hitta den bästa lösningen för de flesta, och vi pratar inte om sjuka eller psykiskt instabila människor, vi pratar om folk som har en stark övertygelse om en mordisk och imperialistisk ideologi, och de kommer att göra allt för att sprida den vidare, och således är de ett hot mot alla som inte hör till gruppen radikala islamister.

7. Ett medborgarskap är lika värde inför lagen och så bör det vara annars bör vi skaffa en lagtext för icke etniska svenskar...och inte bara för de som åker ner för att kriga...utan i alla brott...låter det vackert i dina öron? Strider direkt med mänskliga rättigheter mm.

Svar: Se svaren ovan (1,2,3).

8. Jag blir gärna av med pedofiler i vårt samhälle...kvinnomisshandlare, langare, de känns som ett större hot för vårt existerande samhälle i Sverige än 80 tal extremister som åker till Irak. Vi behöver säkerställa ALL kriminalitet och inte bara dessa ISIS medlemmar...inkonsekvent är du även här enligt mig.

Svar: Du kan inte jämföra kvinnomisshandlare och langare med Jihadister NN, dessa är inget hot mot landets säkerhet.
En langare eller en kvinnomisshandlare kommer inte att försöka spränga sig själv och massa folk med sig i luften (Julen 2010) och de begår inga gerillakrigshandlingar (Charlie Hebdo, attentaten mot Vilks, attentat mod judiska anläggningar).
Vi pratar om tickade bomber eller sovande terroristceller som det så fint heter.
Dessa typ av brott är icke jämförbara.

9. Du kan aldrig hindra människor från att bli hjärntvättade...sopa saker under mattan genom att förinta dom leder ingen vart. Tror du vi blir av med pedofili om vi gör oss av med alla som finns nu? Totalitär tanke.

Svar: Ännu en gång tar du sakerna ur sin kontext, dessa fenomen är icke jämförbara.
Pedofili är en störning i en persons sexuella persona.
Islamistiska fundamentalister följer en ideologi och agerar vid full medvetenhet och tar aktiva val, de får ta konsekvenserna av sitt eget handlande.

10. Även förgriparen är ett offer...tänk dig de som en dag vaknar ur sin bubbla och inser vad de har gjort?! Det är svaga människor som inte har utvecklats som andra hällande konsekvenstänk etc.

Svar: Förövaren som offer.. underbart.
Så en våldtäktsman är offer för sin sexuella frustration?
En misshandlare är offer för sitt okontrollerbara temperament?
En mördare är offer för sin avsaknad av empati?
Vi kan nog ursäkta varje brott som finns med att slänga på förövaren en offerkofta.
Men som sagt innan, se mitt svar under punkt 6.

11. Daltandet är jag emot. De som begår krigsbrott bör få straff, där är jag med dig! Inga bättre förmåner än någon annan kriminell.

Svar: Se punkt 6. angående landsförvisning, jag kan inte se varför vi skall ta kostnaden av dessa personers handlande, det mest effektiva skulle vara dödsstraff, men vi skall inte vara lika stora monster som dom.

12. Cristian- kom igen vi snackar om 100-200 personer maximum!!! Vi är 500 000 muslimer i detta land! Vet du hur många sympatisörer det finns för Breivik? Hitler etc. Hur många nazister? Vi kanske ska oro oss i proportion till vad detta är!!! Luuuugn i bollen nu :D tror du att dessa (jag tar i nu med antalet) 200 personer skulle kunna införa sharialagar i Sverige? Get real!!! Muslimer assimileras och de blir allt färre troende vilket sker inom alla grupper i ett samhälle där majoriteten bär andra värderingar. Sluta nojja dig :)))

Svar: Se protesterna i England, se motsättningarna som är i Örebro.
Se efter vart radikaliseringen sker.
Den största radikaliseringen sker här i Sverige, i våra moskéer och ungdomsverksamheter som vi bekostar med våra skattepengar.
De flesta Imamer här i Sverige är utbildade av Saudiarabien som har en av de mest extrema formerna av Sunni (salafismen) och det är denna form av Islam som ungdomarna utsätts för här hemma.
Självklart skall vi i första hand arbeta preventivt, men det gör vi igenom att undersöka vart och hur ungdomarna radikaliseras, för ofta kommer det inte från hemmet och föräldrarna, utan snarare från omgivningen även Hanif Bali (M) vittnar om att han utsatts för radikaliseringsförsök.
Du kan på allvar inte dra in Nazism och Breivik i detta, då riskerar vi att hamna under Goodwins lag, och där vill jag inte hamna med dig, får allt för mycket ut av att hjärnbrottas med dig :)
Men ok..
Öppet nationalsocialistiska SvP fick i valet 4189 röster som är c:a 0,07% och då hade de en ökning på 3508 sen förra valet, och mycket av detta kan förklaras med att många är rädda för vad massinvandringen gör i Sverige, och röstar i desperation.
Så länge som vi för en så extrem vänster/feministisk politik och har politiker med totalt folkförakt så kommer polariseringen att öka, men fortfarande, den nationalsocialistiska rörelsen är en fis i rymden i förhållande till radikala Islam.
De som sympatiserar med radikala Islam är många fler än 200 st, jag har pratat med en del av dem, och många är väldigt trevliga och vältaliga, inga onda människor i sig, men deras ideologi är ej föreningsbar med ett sekulärt samhälle..
Antalet radikala islamister ökar, inte sjunker som du skriver, och det är ett reellt hot..

Dessutom, när vi tar hem dom, ger dom sjukvård och vila, sen får de åka tillbaks till kriget med nya krafter, ja då stödjer vi IS direkt..
Detta är inte något som varken jag eller de miljontals människor som flytt radikala islam vill betala för.

13. Varför ska detta brott som begås utomlands av svenska medborgare behandlas annorlunda än de som köper sex av barn? Som langar...det är ju förödande det med för alla inblandade och kostar oss massa pengar och vi hamnar dessutom i dispyt med de länder där de har fått en dom för att mildra konsekvenserna eller få dom hit till svenska fängelser.

Svar: Alla andra brott straffas I de länder där de begås efter deras lagsystem.
Knarksmuggling kan straffas med döden I vissa länder, etc. etc..
Sverige har ingen skyldighet att bestraffa folk som begår brott I andra länder, det är deras ansvar.
Men detta är ett brott mot Sverige (Högförräderi), då de vill krossa vår demokrati, få landet under sharia och mörda alla som inte är rättrogna och således ett brott mot som skall dömas utav Sverige som i detta fall är brottsoffret.

14. Denna populistiska "ämne" börjar likna galna kosjukan, ebola, svin influensa etc. Skiten säljer! Skapar en extrem rädsla som är ur helt galet...du verkar på riktigt vara rädd att dessa ideologier ska spridas och utgöra ett hot mot vår samhälle. Vi kan ta ett snack och jag kommer då ta din rädsla högst på allvar när de får mandat och inflytande på riksdagen. Innan dess är dessa individer få våldsbenägna individer och utgör inget hot med sina ideologier.

Svar: Detta är ett krig som pågått I 1400 år NN, och de terrordåd som skett är ingen illusion, hur många fler skall sätta livet till innan vi tar extrema ideologier som denna på allvar?
IS har vunnit mycket mark nere I Mellanöstern och har kraftiga allierade, som har extrema ekonomiska resurser I form av sin olja.. så hotet är reellt I högsta grad.

15. 80% av de brott som begås, begås av män...ska vi ta medborgarskapet av män? Eller aldrig ge dom någon medborgarskap överhuvudtaget istället så slipper vi kostnaden...bara skicka ut packet. Eller kanske inte släppa in dom överhuvudtaget? Och vad gör vi med etniska svenska? Vi kan inte tänka så som du gör...du ryker då som både icke etnisk svensk och som man :) skjut inte dig själv i foten :)))

Svar: Och där kom feministen in igen.
Vad har “Åka ner, mörda, våldta” gemensamt med att slå nån på käften eller råna en butik? Ingenting.
Blanda inte päron och äpplen NN, vi pratar om högförräderi och folkmord, inte direkt jämförbart.

16. Och vad är det som säger att de som återvänder inte har reflekterat och sett brister i sin ideologi? Tror inte det är en paradis att vara ISIS medlem. Kan tänka mig att många hade andra tankar kring ISIS och dess ideologi men praktiken kanske inte var det samma...

Svar: Skall vi offra allas säkerhet för att någon säger sig ha ångrat sig?
Kommer att personen ångrat sig att få de personer den mördat levande igen?
Kommer att personen ångrat sig att gottgöra för alla våldtäkter?
Kommer offren (Kvinnorna som våldtagits) att reversera akten av våldtäkt för att de ångrat sig?

NN: Nej upprepar mig märker jag...hörs :)

Diskussionen fortsatte en del efter detta, men nu var det slut på frågor och svar.
Jag fick ut en hel del av att svara på dessa frågor, då jag tycker om att utmana mina egna tankar och ideal, för på så sätt så kan de utvecklas.

Skriv gärna en rad nedan om vad ni tycker om resonemangen i diskussionen, men kom ihåg, håll en god ton, och alla är ansvariga för sina egna inlägg.

/C