Jag har länge irriterat mig på hur Sverige fullständigt har ignorerat verklig internetbrottslighet som phishing, scam mail och rena bedrägerier i form av falska kvittenser från t.ex PayPal och mail om att det är något fel på ens konto på t.ex visa kortet, banken eller dylikt.

Dessa försök har varit av varierande kvalitet, men jag måste säga att många har blivit riktigt duktiga och kan lura även lite mer erfarna internetanvändare, det senaste exemplet är nog ett försök som drabbar Swedbank-kunder. (tack för länken @feldon).

Jag vet att de flesta struntar i att anmäla dessa försök då vi redan vet att vi inte kan vänta något stöd från svensk polis, trotts att detta är bedrägeriförsök som drabbar svenska skattebetalare, och alla vet att Ekonomisk brottslighet ligger högt på straffskalan, och därför är det berättigat att begära ut ip-adresser och liknande.

Jag har försökt att anmäla dessa företeelser ett par gånger, då det är ett brott, och blivit nekad min rätt att anmäla brott, samt att jag endast fått rekommendationen att själv gå ut och varna allmänheten för dessa brottslingar, något som bör vara deras arbete och jag egentligen inte har tid med då jag måste tjäna pengar för att betala skatten som finansierar deras verksamhet.

Ända gången som de faktiskt tog emot en anmälan var när jag själv forskade fram namn, adress, vilka servrar som använts, visade med screenshots att ip-adresserna inte stämde överens med de påstådda domännamnen (inringat med rött och allt), bara för att få ett brev 2 dagar senare med ett beslut att lägga ner utredningen pga, att det ej var riktat mot någon person (men jag skickade juh med namn och adress!!)

Detta kändes som att de spottade mig direkt i ansiktet, efter det att jag hade lagt ner timmar på att göra deras jobb, vilket jag finansierar igenom mitt skattebetalande!

Jag har fått nog!

Inte nog med detta, senare får man läsa om att de skall specialutbilda 15 st poliser för att jaga fildelare, ett brott som inte drabbar Svenskar i samma utsträckning som bedrägerierna!

För att svara dem Moderate Riksdagsmannen Krister Hemmerbergs kommentar på p3's Nyheter "Det är stiftade regler och lagar, Internet måste följa samhället i övrigt", Gäller inte detta i allra högsta grad då bedrägeri?
Jag kan inte gå med på att mina skattepengar skall gå åt på att springa Amerikanska skivbolagens äranden, medans våra egna intressen inte bevakas av vår svenska Polis.
Detta upprör mig djupt då man ser att Vanliga Svenssons ej verkar ha något värde alls för det svenska styret.
Jag är trött på att ingen tar handling i detta, visst det finns 100 tusentals bloggare som skriver om detta, men vad gör det för skillnad?
Om ni är av samma åsikt som jag så ber jag er att ni fyller i denna namnlista, som jag kommer att skicka in till personer i Sveriges Riksdag och Regering för att visa vårt missnöje i denna fråga och hoppas på att de för en gångs skull att de skall lyssna på de som betalar deras löner, vi skattebetalare!
Mvh Cristian Herrera.
OBS, denna lista kan även skrivas på här