Tillgänglighet lag, kommer det även och gälla nätet?

Sitter här i min båt på semestern och läser DN (måste juh hålla mig lite uppdaterad, fast jag e på sjön) och springer på en artikel som påstår att de vill ta fram en lag mot otillgänglighet, Tänk om de ville ta fram samma lag på nätet?

 

menar på att stora delar av våra liv ligger på nätet idag, och om utvecklingen går åt det hållet som jag hoppas på kommer vi slippa att skövla skog för att ta fram de tonvis med papper som vi använder varje dag för formulär, blanketter till alla myndigheter, banker etc, etc.

Men vad händer då med de blinda?

Är inte det diskriminering att stänga ute de som inte kan använda Internet från dessa tjänster?

Sökmotorerna favoriserar lyckligtvist fortfarande de som har god tillgänglighet på sina siter, men jag har sett indikationer på att detta är på väg att förändras.

Webmasters är redan idag väldigt duktiga på att strunta fullständigt i tillgänglighet, och om de stora sökmotorerna ger efter kommer det inte direkt att bli bättre....

Vi får se vart det leder, men om alla gjorde tillgängliga sidor skulle jag kanske få se mig om efter ett nytt jobb, att arbeta som white hat SEO är i stora drag som att vara en Internet sanerare, som jag brukar skämta om ibland.

Ha en fortsatt trevlig sommar, jag tänker ta mig ett plask i det blå...o sen en lättöl.