Satt på bussen och tittade igenom mitt twitterflöde när jag sprang på denna lustiga artikel https://www.idg.se/2.1085/1.426225/forandring-stokar-till-det.
Tittar man historiskt sett så är det Internet Explorer och dess ovilja att följa W3c standards som från första början ställde till det.
enligt IDG så var det enklare att utveckla förr då man endast behövde testa mot IE, detta är en osanning då IE inte ens vart kompatibelt med sig självt mellan versionerna.
När jag jobbade som webbutvecklare under tidigt 2000 -tal lämnade jag t.o.m webbranchen tack vare detta att man fick implementera buggar i systemet för att göra det kompatibelt med IE (5 och 6).
Jag skulle t.o.m vilja påstå att denna ovilja att följa standards är det som har skapat en massa problem i IT världen idag, och att många system (intranet) är skapta för IE5 och IE6 har gjort att många stora viktiga instututioner idag såsom banker och myndigheter sitter på gamla utdaterade system med enorma säkerhetsluckor då de ej kunnat uppdatera.
Jag skulle vilja påstå att det aldrig vart enklare att utveckla för webben som idag, att IE blöder användare har fått grabbarna på MS att tänka om, så nu har de börjat stödja standards bättre.
De som sitter med utdaterade system idag skulle jag vilja påstå är 2 typer av användare.
1. De som sitter på större instututioner idag som ej kan uppdatera då de har ett system någonstans som bara klarar äldre versioner av IE.
2. Personer som sitter på piratkopierade Windows-installationer och blir nekade uppdateringar av den anledningen.
Så... det som har tagit tid för seriösa webbutvecklare är just det att man byggt efter W3c standards, testat i alla webbläsare och sen vart tvungen att implementera buggar för att få det att fungera i äldre versioner av IE.
Det har aldrig vart enklare att utveckla än nu.
IE är mer standardkompatibelt och open source världen har gett oss verktyg och frameworks att utgå ifrån.
Nä skärpning IDG detta var ett lågvattenmärke som heter duga.

Ps renskriver sen, skrivet på bussen från min surfplatta