Idag, den 18 Januari 2012 har många internetbaserade bolag protesterat emot 2 motioner som håller på att röstas igenom i det Amerikanska parlamentet.

Jag har tidigare uppmärksammat detta och är faktiskt lite rädd att så få reagerar på detta som händer runtomkring oss.

Rand Fishkin skrev idag en väldigt bra bloggpost om varför vi inte skall ropa hej, även om inte lagförslaget går igenom detta år.

Många kan tycka att det inte är vårt problem vad som händer med amerikanska lagar när det gäller Internet, men vi får inte glömma att vi här i Sverige gärna följer i deras fotspår.

Om skivbolagen får större makt, vem vet vad för påtryckningar de kommer att utöva på andra länder, vem vet hur många Svenskar som kan komma att bli åtalade, kanske bara för att de delar en video när deras coverband har en spelning.

Dessa lagar kan komma att påverka stora delar om hur vi upplever Internet idag, inga videos på youtube, censurerade sökresultat på Google.

Små nya bolag kan få svårt att sätta sina rötter då vi kan missa många viktiga besökare från t.ex Amerika, och ännu värre, de kommer inte ens att kunna hitta de tjänster som inte är godkända av Amerikanska privatägda mediabolag.

Det som är farligt, just som Rand skriver i sin insiktsfulla bloggpost, är att sådana här saker lätt hamnar i glömska, och att ett liknande eller värre lagförslag kan komma att röstas igenom, utan att någon märker det.

Detta påverkar oss alla som är aktiva på internet, och kanske t.o.m lever på det. Om vi inte är försiktiga så kommer vi inte att ha ett fritt Internet kvar så länge till.

Låt inte utländska ekonomiska intressen döda vårt Internet.