Skriv ut

Äntligen ser det ut som om fler och fler öppnar ögonen för hur den amerikanska mediaindustrin kan kränka våra rättigheter att skapa och dela med oss av kunskap.

Men jag är rädd för att många inte förstår djupet av dessa lagförslag (SOPA / PIPA)

Enl SOPA / PIPA kan siter tas ner / blockeras utan någon som helst rättegång dvs: du är skyldig till motsatsen bevisas.

Men innan du säger, detta angår inte mig, jag gör inget olagligt. Läs igenom hela texten så kan ni förstå hur farliga dessa förslag egentligen är!

Dessa saker jag beskriver här nämns inte rätt ut i dessa lagförslag, men det är direkta konsekvenser av dess inverkan.

Detta var bara ett par exempel, för att bevisa principen, några mer konkreta exempel.

Dessa lagförslag kommer med andra ord att underminera och kollapsa stora detar av Internetindustrin, en branch som idag omsätter mycket mer än mediabranchen, vilket i sin tur betyder...

Men den saken som skrämmer mig mest är ändå detta:
Om vi skulle skapa någon typ av GPL för musik / film / Bilder och sprida våra verk under denna licens (tjäna pengar på reklam / t-shirts och liknande) skulle vi:
  1. inte ha någonstans att sprida våra verk.
  2. inte bli mottagna av sociala nätverk (om de finns kvar) då de kan bli åtalade om de ens länkar till något som kan innehålla upphovsrättsskyddat material, (de kan inte garantera att era verk ej innehåller upphovsrättsskyddat material)

Dessa lagförslag är ett verkligt hot, jag är förvånad att de inte har tagits upp i traditionella media som t.ex TV och tidningar.

Hur som helst, vi måste stoppa dessa dumheter idag, en gång för alla, Mediabolagen kommer att komma nästa år, och året efter det etc. etc med liknande förslag.

Infographic, SOPA

Vad är SOPA, iis

SOPA av The Guardian

Varför är SOPA en dålig idé?

 

Kategori: Webben