Läste denna artikel i DN och kunde inte mer än tänka på hur mycket mer av detta som blir resultatet av den här artikeln.

Visst kan alla göra en enkel webbsida idag, Fast det handlar om mycket mer än bara så, vad får man för intryck av sidan som besökare?

En av utmaningarna med att bygga sin egen webb är att man står för nära sitt eget bolag och gärna lägger sin personliga prägel på detta, och ofta är det så att det blir rätt oproffesionellt när man gör så.

Folk kollar upp dig.

Något som vi inte får glömma är att folk kollar upp dig idag, t.ex, så fort någon ringer till mig så gör jag en Google sökning per automatik, samma var det när jag sökte jobb och så, kollade alltid upp dom på allabolag eller något liknande (har för mig att alla bolag inte fanns då..) och den obligatoriska google sökningen för att ta reda på vilka man har att göra med. och det är fler än bara jag som gör så, man vill vara förberedd inför alla samtal. Med andra ord, att ha en gratis, oproffsig webbsite kan vara mycket dyrare än att betala för den, i förlorade affärer och kontakter.

Tid = pengar

Detta är en gammal sanning som de flesta är bekanta med, och även om verktygen är gratis så tar det tid att lära sig dom, och alla är inte grafiskt lagda eller kan lägga upp en bra strategisk struktur på siten.

Vad händer med användarvänligheten? SEO? uppföljning av statestiken? det är mycket man skall tänka på och det sista man behöver som företagare är mer att ta tag i, risken är att projektet bara blir liggandes.

Min slutsats?

Jo man skall inte låta sig luras av ordet "gratis" eller "gör det själv", dock är det viktigt att man kan göra uppdateringar själv och kanske ha någon som man kan vända sig till vid frågor, mot en rimlig summa.

Kom ihåg att det är tid och experis ni betalar för, en flyttgubbe har inte heller kostnader, men man betalar honom för att flytta soffan i alla fall, sen springer inte upp för trapporna sig självt, dock är det inte rätt att ta fantasisummor heller, vet en som fick betala 30.000 för en WP-site på en standardmall, sånt förstör för alla i branchen.

Ta reda på vad ni betalar för.

Ta reda på hur mycket tid de förväntar sig lägga på jobbet.

Och var medveten om att om man ber om ett "custom jobb" så stiger prislappen rätt mycket, man kan inte begära en rolls royce för priset av en Volvo.

Var medveten om att man ofta kan lägga upp jobbet i steg, många system man arbetar med idag är modulära.

 

/Cristian Herrera