Idag är det rätt många som anser att man skall lägga upp högupplösta bilder och rent allmänt arbeta med "tunga" siter, de brukar berättiga det tänket med att alla ändå sitter på kraftiga linor idag att det inte finns någon anledning att snåla.

Jag kan tycka att man skall spara på bandbredd och snåla med resurserna, gammeldags tänk kanske vissa säger, så jag tänkte ta upp ett par argument för att fortsätta arbeta med att försöka ha minimalistisk kod och att komprimera bilderna.

 • Det mobila surfet breder ut sig.
  Smartphones blir allt vanligare, och trotts att det finns mobila interface idag till telefonerna så är det inte alltid man vill använda dom, kanske t.ex vill man använd asitt webb baserade CRM via sinMin "padda"?
 • Bandbredd är dyrt, både för klient och server.
  Många serverhotell tar idag betalt för använt antal MB från sitt konto, dessutom så tar även många s.k mobila bredband betalt för utnyttjade antal MB.
 • Vad händer om siten blir populär och servrarna blir överbelastade?
  Nu han det bli så att om man har tur så får man ett högt antal simultana anslutningar. Nu är det så att det krävs rätt mycket trafik för att ta ner en server, men vad händer om man helt plötsligt har en mycket lyckad kampanj?
 • Minska laddningstiderna.
  Väldigt mycket pekar på att snabba siter konverterar bättre, och förutom det så ger det en liten bonus hos Google när siten laddar snabbt.

I mina ögon så tycker jag att dessa är goda argument att försöka minimera "tyngden" på siterna. Kan någon komma på fler?