tagsJag ville strukturera om i bloggen lite fast ville få med mig vissa relationer som redan var satta för att minska arbetet lite, den första tanken som slog mig var att konvertera lite gamla etiketter till kategorier.

Det finns juh massor av plug ins till WP

Det finns väldigt många plug ins till WP, men av någon konstig anledning så verkar det aldrig finnas något som gör just det jag vill, så då var det bara att hacka lite som gäller.

Lyckligtvist har jag rotat lite i databasen till WP en del nu så jag hittade rätt snabbt vad som skulle göras.

Det finns dock en liten fallgrop här, se till att ni inte har en kategori redan som heter det som etiketten heter.

Ok, hur ser det ut?

Det är tre tabeller som är intressanta här, fast endast 2 som vi kommer att använda. Men jag har den naturen att jag gärna vill veta hur saker fungerar så...

  • wp_terms - Denna tabell är en lista på termer eller och deras slugar, samt ett id.
  • wp_term_relationships - Relationen mellan termer och andra objekt.
  • wp_term_taxonomy - vilken typ eller "taxonomy" termen tillhör

OK! Med detta i bakfickan så ger vi oss in i det vi vill göra, och det är att ändra "typ" på visa termer, och för att göra detta så behöver vi veta vilket id en term har.

Det vi gör är helt enkelt att vi letar upp termen i tabellen wp_terms, noterar "term_id" för de termerna som vi vill ändra på.

Nästa steg är att helt enkelt leta upp dessa sen i wp_term_taxonomy i term_id fältet, sen  byter vi ut taxonomy från post_tag till category och vips så har vi konverterat dessa till kategorier!

nästa gång man loggar in så hittar man dessa kategorier i kategori fliken i WP.

OBS!!

Jag tar inget ansvar för världskrig, att katten blir gravid, tjejen lämnar er, utskällning av mamma, datan exploderar eller andra sidoeffekter detta kan ha, det är helt upp till er att väga av och ta riskerna.

Hoppas detta hjälper någon i alla fall!

/C