I och med att jag har jobbat med s.k "white hat SEO" blir jag lite fundersam nu när jag har gjort ett par atraktiva sökningar i forskningssyfte.

Jag tänker inte peka ut några här, men för några månader sen gjorde jag google anmälningar mot siter som toppade dessa mycket attraktiva sökbegrepp för att de använde trevliga tekniker som cloaking.

Jag förklarade utförligt i anmälningarna vad det gällde och hur de hittade cloakingen, men jag har än idag inte sett någon typ av penalty för dessa siter.

Dessa siter kan med andra ord dra in massvis med kunder fast de explicit bryter mot googles riktlinjer medans de som vill arbeta på ett etiskt sätt får bita i det sura äpplet.

Jag trodde att Google ville presentera relevanta och unika svar på sina sökningar!

Om det nu är så att G struntar helt i att upprätthålla det regelverk de har skapat så kommer detta att ge oönskade konsekvenser.

Länkspammare och övriga "black hattare" kommer att ogenerat att kunna fortsätta tjäna storkovan på fula tekniker och det kommer att bli så att man faktiskt kan "köpa sin plats i Google" vilket man vill undvika.

Skapar detta inte en intern konkurans för Google med?

Skapar inte detta att folk helre vänder sig till en svarthattare än att använda adWords?

Nej, skärpning nu G!!!

När jag började med SEO hade jag mina personliga motsätttningar för att jag tyckte att man inte skall kunna köpa sin plats i den organisk träfflistan, men gör man detta med kvalitetshöjande åtgärder har jag inget emot att arbeta med SEO.

Men att tillåta spammare och cloakare att tjäna pengar kommer inte direkt att rensa ut i branshen!!!

Tack för ordet!

/Cristian Herrera