Vaknade tidigare än väntat imorse, och legat och slösurfat lite, passade på att uppdatera mig i SEO världen och Internet medans jag ändå höll på.

Hittade lite gamna artiklar om mindre seriösa bolag och deras metoder, detta efter att en vän till mig har fått ett mail från en av den till sitt nystartade bolag.

Det lustiga ligger i att min vän idag toppar på alla sina viktiga sökbegrepp både i Google och Yahoo, endast genom att jobba med kvalitetssäkring av sin sida och nogrant urval av sökbegrepp, och jag frågar mig då, kollar de inte upp sidorna innan de ringer eller skickar iväg ett mail?

Det som jag reagerat på är dock att bolag och instututioner som man tycker skall vara seriösa använder sig av spam bloggar, länkfarmar och cloaking än idag, även om det kommer från 3:e part så skadar detta deras trovärdighet i mina ögon.

Det första som jag sulle vilja se är att seriösa aktörer faktiskt bryr sig om sin internetmarknadsföring och INTE bara ser sina webbsidor som en kassako som skall generera klick.

Bolagen skall kunna kräva från sin SEO leverantör att få veta exakt vilka metoder som de använder för att försöka höja deras plaseringar hos sökmotorerna.

Helt allvarligt, jag tappar förtroande för bolag som inte kravställer attdetas SEO skall arbeta på ett etiskt sätt!!

Hittade t.ex idag på en banksida att de har tusentals inlänkar från spambloggar, och jag tappade lusten att bli deras kund, fast jag vart intresserad av dem innan, via word of mouth.

Hittar man en, hittar man flera..

Det roliga med just spambloggar är att om man hittar en är det ingen som helst konst att hitta flera, man skulle nog rätt enkelt kunna bygga en robot som spårade spambloggar med en ända länk som utgångspunkt, det är stora länkkluster därute...

Jag skulle vilja ha en "spam blog report tool" hos de stora sökmotorerna, det bästa skulle nog vara en gemensam för alla sökmotorer...

Är det någon därute som vet vart man kan anmäla spambloggarna, och inte sidorna som  får länkar in den vägen????

Edit 2010-04-06:

Läste att man kan rapportera spambloggar genom googles vanliga rapporteringsverktyg, men jag vill gärna se en gemensam databas som alla sökmotorer kan hämta rapporter ifrån.

Men som jag skrev tidigare, det är inte en blog utan stora kluster som skulle behövas rensas ut, skulle jag sitta och rapportera varenda en skulle jag inte göra något annat om dagarna.

Då dessa spamblogs kluster egentligen inte är något annat än betalda länkar (Du betalar och du får riktade länkar från bloggarna) skulle jag egentligen vilja se att de stora sökmotorerna tar ordentliga krafttag mot detta, det urholkar träfflistornas trovärdighet.