Jag fick ett samtal idag av en syssling som jag inte träffat sen typ 10 års åldern, och det var faktiskt riktigt kul att prata med honom.

Dock, trots detta är jag just nu asförbannad, och frustrerad av vilken typ av webblösningar som levereras idag.

Min syssling har startat en webbshop där han säljer profil och reklamprodukter, men när jag tittade in på siten kunda jag inte vara tyst, siten är ett skräckexempel när det gäller SEO och tillgänglighet.

Jag sitter just nu och gör en gratis analys av plattformen åt min syssling, och jag blir bara mer och mer mörkrädd över vad det är dom har sålt.

Grafiskt sett är siten snygg, men så fort man tittar på den genererade källkoden så kan man konstatera att de begått nästan alla misstag man kan, ur ett SEO perspektiv.

Så då är min fråga: Varför skall man ha en webblösning som man måste veta adressen till för att hitta? särskilt när det är en webbshop det gäller!!!

Är inte målet med en webbshop att man enkelt skall kunna hitta det man söker efter?

Denna site som den ser ut nu kan aldrig bli självgåande, utan måste underhållas med externa reklamresurser, annars kommer ingen att få reda på dess existens.

Och om nu ett SEO bolag fårt för sig att ringa till min syssling och försöker sölja på han länkar kommer jag att personligen komma dit och ... ja, vet inte vad jag skall göra, men att göra en googlebomb mod en sådan här site skulle förmidligen ha föga eller ingen effekt, tänker på "misserable failure" Var så goda och läs på om ni inte vet vad jag menar...

Jag kommer i alla fall att maila min syssling min analys och försöka hjälpa honom att i varje fall få en sökmotorvänlig webbshop.

Men en sak är säker, SEO bolagen kommer att ringa honom, och det ända jag kan göra är att skydda honom genom att ge han kunskap.

"Put up a site and the SEO sharks will come"

Cristian Herrera 2010