topp 10 på Google!Betala bara för topp 10 i Google, resultatinriktat!

Jag har sett liknande erbjudanden på många ställen. När jag ser detta frågar jag mig, hur kan de lova något sådant?

Dom frågorna som direkt dyker upp är följande:

  1. Topp 10, på vems eller vilken träfflista?
  2. Specifierar man geografiskt område?
  3. Hur sköts rapporteringen?
  4. Hur menar dom med resultatinriktat?

Alla som följer Google någolunda och har koll på hur det fungerar vet att träfflistorna påverkas av många olika faktorer.

Geografisk placering av både webbsida och sökare, om man har "personligt sök" aktiverat, vilket de flesta har i och med att de flesta inte ens är medvetna om att personligt sök existerar, språkinställningar för den som söker, ja listan kan göras lång.

Dessutom, om man läser och förstår sökmotorernas riktlinjer inser man snabbt att ingen som jobbar på ett renhårigt sätt kan garantera placeringar i den organiska träfflistan. Det är möjligt att komma bra till med renhåriga metoder, men för att kunna ge ett sådant löfte måste man arbeta med mer ljusskygga metoder som länkfarmar och spambloggar.

Min nästa fråga kommer till när vi pratar "resultatinriktat sök". I mina öron låter det mer som om man pratar om konverteringar, dvs att man sätter upp mål för vad man vill uppnå med sin webb, och sen arbetar man med att nå det målet, målet kan vara allt från att besökaren skall fylla i ett formulär, lyfta på luren och ringa, anmäla sig till ett nyhetsbrev eller bara läsa en viss information, fast i vissa fall kan det enbart handla om att få ett visst antal besökare.

Så jag undrar, hur definierar dom "topp 10"? Är det i deras webbläsare? Kundens? Stockholm eller kundens hemort?

Sökmotorerna blir allt bättre och bättre på att filtrera bort irrelevanta länkar och det är mycket dyrt att underhålla en sådan kampanj, Vad man även missar när man arbetar på ett sådant här sätt är alla "long tail" sökningar som finns i en branch.

Jag anser att man lika gärna kan arbeta med AdWords annonsering när det gäller "fat belly" sökningar och arbeta med SEO mot alla long tail begrepp.

Är det någon som vet hur dom sköter rapporteringen vid den här typen av tjänst?