osynligUnder alla mina år på webben har jag sett ganska mycket och har blivit mörkrädd flera gånger om hur folk egentligen kodar sitt webbinnehåll. Det verkar som om designers inte vill att man skall hitta deras fina kreationer och därför kommer jag nu ut med en lista som beskriver hur man skall undvika att bli hittad.

  1. Gör webbsidan helt i Flash eller använd AJAX för allt ert innehåll
  2. Gör ingen sökordsanalys, vad folk söker är ändå totalt irrelevant för er
  3. Använd inga H taggar, utan skapa alla rubriker med css som <div class="rubbe1">Min fina rubbe</div>
  4. Skriv gärna utsvängande lyriska texter om er verksamhet. nämn helst inte era produkter eller tjänster i löpande text
  5. Spamma Title taggen och upprepa era nyckelord så mycket som möjligt, det ser så seriöst ut när man söker och hittar "seo stocckholm, seo sverige, seo resultatinriktat, seo tjäna pengar", det är verkligen en text man klickar på... eller inte
  6. Menyer skall göras i javascript eller helst i flash, då gör vi det svårt för robotarna att hitta våra undersidor.
  7. Använd gärna frames och i <noframes> har vi en text som bara talar om att din webbläsare inte stödjer det. iofs så lägger inte Google något värde längre på det som finns inom <noframes> så det spelar egentligen ingen roll.
  8. Text i bild är nog ändå ett av de bästa sätten att inte bli hittad. jag har sett hela siter som bygger på detta helt underbara koncept. inte nog med att man gör sidan helt osynlig för sökmotorer utan man gör att alla som har handikapp inte kan ta del av ert viktiga innehåll.
  9. Lägg alla script och css i koden, helst i huvudet eller högt upp i sidan, vi vill att våra sidor skall ladda långsamt och att vi laddar ner all css och script för varje sidvisning. och när vi ändå håller på så kan vi passa på att lägga in en massa onödiga whitespaces, bara för att göra sidorna "tyngre"
  10. koncentrera er gärna på "fat belly" sökningar, sen att runt 70% av en normal webbsidas trafik kommer ifrån "long tail" sökningar spelar ingen som helst roll. Spamma title, descriptions och löpande text för det är verkligen lockande att klicka på "hitta mig hitta mig hitta mig hitta mig hitta mig hitta mig hitta mig"!